Module:number list/data/gu
- පහත දැක්වෙන උපදෙස්, Module:documentation මගින් ජනනය කොට ඇත. [සංස්කරණය කරන්න]
- ප්රයෝජනවත් සබැඳි: root page • root page’s subpages • සබැඳි • transclusions • testcases • sandbox
This module contains data on various types of numbers in ගුජරාටි.
(edit)
Number | Numeral | Cardinal | ක්රමසූචක |
---|---|---|---|
0 | ૦ | શૂન્ય (śūnya) | શૂન્યમું (śūnyamũ) |
1 | ૧ | એક (eka) | પહેલું (pahelũ) |
2 | ૨ | બે (be) | બીજું (bījũ) |
3 | ૩ | ત્રણ (traṇ) | ત્રીજું (trījũ) |
4 | ૪ | ચાર (cār) | ચોથું (cothũ) |
5 | ૫ | પાંચ (pā̃c) | પાંચમું (pā̃cmũ) |
6 | ૬ | છ (cha) | છઠ્ઠું (chaṭhṭhũ) |
7 | ૭ | સાત (sāt) | સાતમું (sātmũ) |
8 | ૮ | આઠ (āṭha) | આઠમું (āṭhamũ) |
9 | ૯ | નવ (nav) | નવમું (navmũ) |
10 | ૧૦ | દસ (das) | દસમું (dasmũ) |
11 | ૧૧ | અગિયાર (agiyār) | અગિયારમું (agiyārmũ) |
12 | ૧૨ | બાર (bār) | બારમું (bārmũ) |
13 | ૧૩ | તેર (ter) | તેરમું (termũ) |
14 | ૧૪ | ચૌદ (caud) | ચૌદમું (caudmũ) |
15 | ૧૫ | પંદર (pandar) | પંદરમું (pandarmũ) |
16 | ૧૬ | સોળ (soḷ) | સોળમું (soḷmũ) |
17 | ૧૭ | સત્તર (sattar) | સત્તરમું (sattarmũ) |
18 | ૧૮ | અઢાર (aḍhār) | અઢારમું (aḍhārmũ) |
19 | ૧૯ | ઓગણીસ (ogaṇīs) | ઓગણીસમું (ogaṇīsmũ) |
20 | ૨૦ | વીસ (vīs) | વીસમું (vīsmũ) |
21 | ૨૧ | એકવીસ (ekavīs) | એકવીસમું (ekavīsmũ) |
22 | ૨૨ | બાવીસ (bāvīs) | બાવીસમું (bāvīsmũ) |
23 | ૨૩ | ત્રેવીસ (trevīs) | ત્રેવીસમું (trevīsmũ) |
24 | ૨૪ | ચોવીસ (covīs) | ચોવીસમું (covīsmũ) |
25 | ૨૫ | પચ્ચીસ (paccīs) | પચ્ચીસમું (paccīsmũ) |
26 | ૨૬ | છવ્વીસ (chavvīs) | છવ્વીમું (chavvīmũ) |
27 | ૨૭ | સત્તાવીસ (sattāvīs) | સત્તાવીસમું (sattāvīsmũ) |
28 | ૨૮ | અઠ્ઠાવીસ (aṭhṭhāvīs) | અઠ્ઠાવીસમું (aṭhṭhāvīsmũ) |
29 | ૨૯ | ઓગણત્રીસ (ogaṇatrīs) | ઓગણત્રીસમું (ogaṇatrīsmũ) |
30 | ૩૦ | ત્રીસ (trīs) | ત્રીસમું (trīsmũ) |
40 | ૪૦ | ચાલીસ (cālīs) | ચાલીસમું (cālīsmũ) |
50 | ૫૦ | પચાસ (pacās) | પચાસમું (pacāsmũ) |
60 | ૬૦ | साठ | साठवां |
70 | ૭૦ | सत्तर | सत्तरवां |
80 | ૮૦ | એંસી (ẽsī) | એંસીમું (ẽsīmũ) |
90 | ૯૦ | નેવુ (nevu) | नव्वेवां |
100 | ૧૦૦ | સો (so) | સોમું (somũ) |
1,000 | ૧,૦૦૦ | હજાર (hajār) | હજારમું (hajārmũ) |
10,000 | ૧૦,૦૦૦ | દસ હજાર (das hajār) | દસ હજારમું (das hajārmũ) |
100,000 | ૧,૦૦,૦૦૦ | લાખ (lākh) | લાખમું (lākhmũ) |
1,000,000 (106) | ૧૦,૦૦,૦૦૦ | દસ લાખ (das lākh) | દસ લાખમું (das lākhmũ) |
10,000,000 (107) | ૧,૦૦,૦૦,૦૦૦ | કરોડ (karoḍ) | કરોડમું (karoḍmũ) |
100,000,000 (108) | ૧૦,૦૦,૦૦,૦૦૦ | દસ કરોડ (das karoḍ) | દસ કરોડમું (das karoḍmũ) |
1,000,000,000 (109) | ૧,૦૦,૦૦,૦૦,૦૦૦ | અરબ (arab) | અરબમું (arabmũ) |
local export = {numbers = {}}
export.numeral_config = {
zero_codepoint = 0xAE6, -- ૦, GUJARATI DIGIT ZERO
Indic_separator = ",",
}
local numbers = export.numbers
numbers[0] = {
cardinal = "શૂન્ય",
ordinal = "શૂન્યમું",
}
numbers[1] = {
cardinal = "એક",
ordinal = "પહેલું",
}
numbers[2] = {
cardinal = "બે",
ordinal = "બીજું",
}
numbers[3] = {
cardinal = "ત્રણ",
ordinal = "ત્રીજું",
}
numbers[4] = {
cardinal = "ચાર",
ordinal = "ચોથું",
}
numbers[5] = {
cardinal = "પાંચ",
ordinal = "પાંચમું",
}
numbers[6] = {
cardinal = "છ",
ordinal = "છઠ્ઠું",
}
numbers[7] = {
cardinal = "સાત",
ordinal = "સાતમું",
}
numbers[8] = {
cardinal = "આઠ",
ordinal = "આઠમું",
}
numbers[9] = {
cardinal = "નવ",
ordinal = "નવમું"
}
numbers[10] = {
cardinal = "દસ",
ordinal = "દસમું",
}
numbers[11] = {
cardinal = "અગિયાર",
ordinal = "અગિયારમું",
}
numbers[12] = {
cardinal = "બાર",
ordinal = "બારમું",
}
numbers[13] = {
cardinal = "તેર",
ordinal = "તેરમું",
}
numbers[14] = {
cardinal = "ચૌદ",
ordinal = "ચૌદમું",
}
numbers[15] = {
cardinal = "પંદર",
ordinal = "પંદરમું",
}
numbers[16] = {
cardinal = "સોળ",
ordinal = "સોળમું",
}
numbers[17] = {
cardinal = "સત્તર",
ordinal = "સત્તરમું",
}
numbers[18] = {
cardinal = "અઢાર",
ordinal = "અઢારમું",
}
numbers[19] = {
cardinal = "ઓગણીસ",
ordinal = "ઓગણીસમું",
}
numbers[20] = {
cardinal = "વીસ",
ordinal = "વીસમું",
}
numbers[21] = {
cardinal = "એકવીસ",
ordinal = "એકવીસમું",
}
numbers[22] = {
cardinal = "બાવીસ",
ordinal = "બાવીસમું",
}
numbers[23] = {
cardinal = "ત્રેવીસ",
ordinal = "ત્રેવીસમું",
}
numbers[24] = {
cardinal = "ચોવીસ",
ordinal = "ચોવીસમું",
}
numbers[25] = {
cardinal = "પચ્ચીસ",
ordinal = "પચ્ચીસમું",
}
numbers[26] = {
cardinal = "છવ્વીસ",
ordinal = "છવ્વીમું",
}
numbers[27] = {
cardinal = "સત્તાવીસ",
ordinal = "સત્તાવીસમું",
}
numbers[28] = {
cardinal = "અઠ્ઠાવીસ",
ordinal = "અઠ્ઠાવીસમું",
}
numbers[29] = {
cardinal = "ઓગણત્રીસ",
ordinal = "ઓગણત્રીસમું",
}
numbers[30] = {
cardinal = "ત્રીસ",
ordinal = "ત્રીસમું",
}
numbers[40] = {
cardinal = "ચાલીસ",
ordinal = "ચાલીસમું",
}
numbers[50] = {
cardinal = "પચાસ",
ordinal = "પચાસમું",
}
numbers[60] = {
cardinal = "साठ",
ordinal = "साठवां",
}
numbers[70] = {
cardinal = "सत्तर",
ordinal = "सत्तरवां",
}
numbers[80] = {
cardinal = "એંસી",
ordinal = "એંસીમું",
}
numbers[90] = {
cardinal = "નેવુ",
ordinal = "नव्वेवां",
}
numbers[100] = {
cardinal = "સો",
ordinal = "સોમું",
}
numbers[1000] = {
cardinal = "હજાર",
ordinal = "હજારમું"
}
numbers[10000] = {
cardinal = "દસ હજાર",
ordinal = "દસ હજારમું"
}
numbers[100000] = {
cardinal = "લાખ",
ordinal = "લાખમું",
}
numbers[1000000] = {
cardinal = "દસ લાખ",
ordinal = "દસ લાખમું"
}
numbers[10000000] = {
cardinal = "કરોડ",
ordinal = "કરોડમું"
}
numbers[100000000] = {
cardinal = "દસ કરોડ",
ordinal = "દસ કરોડમું"
}
numbers[1000000000] = {
cardinal = "અરબ",
ordinal = "અરબમું"
}
return export